Anneke van Vught: “Het begint echt bij jezelf.”

“De zaal van de masterclass “Verschuivingen in het zorglandschap – de rol van verpleegkundig specialisten en physician assistants”, is voor driekwart vol. Hoewel met name interessant voor verpleegkundig specialisten, doen ook veel verpleegkundigen én studenten mee.

Anneke van Vught (associate lector Organisatie van Zorg en Dienstverlening Hogeschool Arnhem/Nijmegen): “In deze masterclass wilde ik vooral mensen aan het denken zetten over hun visie. Ik merk dat verpleegkundig specialisten veel te weinig bezig zijn met hun eigen visie. Als je iets wilt vertellen of veranderen, dan begint dat écht bij jezelf. Jíj moet weten waar je voor staat voordat je aan tafel zit en mee kan praten. Want als jij niet weet wat jouw visie is, waarom jij handelt zoals je doet, en wat jij belangrijk vindt, dan kun je ook heel moeilijk meepraten over waar het met de gezondheidszorg heen moet. Ik hoop door voorbeelden te laten zien, mensen aan te sporen om hierover na te denken.”

In de masterclass leerden de aanwezigen over recente ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Anneke gaf veel voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen. Ook is er veel aandacht geweest voor innovaties. Anneke hoopt hiermee de aanwezige verpleegkundig specialisten geïnspireerd te hebben om ze zelf ook innovatief aan de slag te gaan.

Gezien de reacties uit het publiek, heeft Anneke het idee dat iedereen in ieder geval een frisse wind heeft meegekregen. “De één denkt: ik moet hier iets mee, de ander denkt: goh ik ben geïnformeerd. En dat is prima!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *